Promenaden blev nerlagd i tisdags, vi fick inte det hela att gå ihop.

Vårt eminenta draglok Johanna Nilsson kunde omöjligt få ihop studier, elitgymnastik samt ledarutbildning. Men i torsdags tog hennes lillebror Anton mod till sig och frågade mamma Super-Jessica om hon kunde backa upp och givetvis även hans parhäst, grannen Gustav Kronfeldt, som bor på Pyttebroområdet. När dessutom ett par rävar ställde upp med att göra frågor så ska det hela nog ros i hamn, hela säsongen tom trettondagsfinalen 2022.

För säkerhets skull har även en professionell, licensierad snitselupp hängare- och nertagare införskaffats. Med sponsorers hjälp får vi hit henne på kort tid, det är 25-åriga Delia Toledo som har de bästa meriterna. Hon har aldrig fått kritik under sin 20-åriga karriär som snitselist (som yrket kallas i Batangas, den del av ön Luzon där tipspromenader är vanligast.

  • Jag trodde verkligen att jag kunde hänga snitslar, men här ligger man i lä, jag har inte samma snits som Delia, säger gamle snitselupphängaren som efter mycket kritik senaste tiden ser fram emot att jobba med stjärnan från Filippinerna.
  • – Hon har verkligen rätta snitsen, aldrig någonsin sett en sådan suverän snitselist, här har man verkligen fått lära sig ett och annat, säger en till synes salig ex-general.
  • – Jag hoppas det ska bli ett fruktsamt samarbete, jag har faktiskt också några knep att lära ut. Till exempel hur man hänger in snitselhängaren i snitselställningen och hur man sätter på.
  • Snitslarna snyggt så det inte fladdrar när man sedan är ute i skogen och joxar.
  • Tillsammans kan vi nog uträtta underverk och förhoppningsvis få snitselupphängningen till en helt ny, sällan skåda nivå, säger den nytände gamle räven, med en glimt i ögat.
  • Delia Toledo har faktiskt ett dubbelt snitselupphängnings- och nedtagningscertifikat.
  • Under de tuffa covidrestriktionerna har hon och hennes far utarbetat ett sofistikerat sätta att dryga ut kassan. I det fallet är snitselupphängningen ganska lätt, man hänger snitslarna några dagar som med allt kött, problemet är sedan att få tillbaka läckerbitarnba utan att de tyska gäserna, för det är felst tyska gäster på krogen Zurücksnitsen som hennes far driver tillsammans med sin familj, där Delia är den stora stjärnan. Hon vet knepen.
  • – Bästa är att hälla några extra droppar schnapsen i deras glas, säger hon med ett illmarigt, men charmig leende. Och så ”Schnitz”, och så visar hon hur snabbt hon kan dra köttbiten från tallriken.
  • Oftast är gästen lite småfull, så han kommer inte ihåg om han ätit upp biten eller inte och beställer in en ny istället för att förstöra den goda stämningen.

Kong kaya nyo, kaya ko rin, säger hon med ett leende som kan smälta ett isberg.

Kan andra, så kan minsann vi! Det ska säkert gå bra att snitsa både det ena och det andra.

Så idag söndag blir temat:

Grymma Grabbar och Supertjejer

Start kl 10-12. Välkommen.

Det var grabbarna från Pytte, det var grabbar med kulör
Det var grabbarna som var på ett sjuhelsickes humör
Och med frågor och med snitslar och med blodet rött och hett
Gick till Tegelbacken för att sälja korv…

 

2 Replies to “Grymma Pytte-grabbar & Supertjejer med snits ska få fjång på promenaden”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *